Book Worlds

"Nem kell hinni, hogy aki könyvekbe menekül, okvetlen az élet elől akar szökni. Sokszor inkább tágítani akarja életét, több életre szomjas, mint amennyit kora s végzete kiosztott."

 

Book Worlds

Ez a blog több szempontból jött létre. Már régen akartam egy blogot, amit valójában magaménak érezhetek és most megvalósult. Továbbá vannak írásaim, amiket ugyan megosztottam a barátaimmal, családtagjaimmal, de szeretném a kört bővíteni, megismertetni másokkal is a történeteimet, hátha okozhatok ezzel egy jó napot egy könyvmolynak. :) A könyvkritikákkal egy ideje már foglalkozom, de most kicsit tágabb körben akarom ezt megvalósítani. Remélem mindenki örömét leli mind a történeteimben, mind a könyvkritikáimban. :) 

 
Oldal infó

Szerkesztő: Dreamer
Téma: Book Worlds
Nyitás: 2017. július 28. 
DesignElena

 

Book Worlds

Szörnyszívű

Alex Flinn

Sziasztok, hoztam egy röpke kis értékelést egy nagyszerű könyvről. :) 


Nem tudom ki hogy van ezzel, de Én a magam részéről nagyon szeretem a meséket, épp ezért mikor a kezembe került Alex Flinn - Szörnyszívű című könyve izgalommal telve kezdtem el a történetet. :) 


Fülszöveg:

"Egy fiatal, gőgös, a külsőségeknek élő fiúról szól, aki, ha teheti másokat bánt csupán mert nem tökéletesek, ahogyan Ő saját magát tartja annak. Egy nap megátkozza egy iskolatársa, akiről kiderül, hogy boszorkány. Arra ítéli a fiút, hogy lelkének csúfsága tükröződjön a külsején. Két évet kap arra, hogy megtalálja az igaz szerelmet, egy lányt, aki szörnyként is szeretni fogja Őt, És Ő is képes lesz viszontszeretni a lányt. A fiút az apja elküldi, hogy éljen egyedül, elzárva mindentől és mindenkitől. Egyedül a rózsák azok, melyek még tartják benne a lelket. Egy éjjel betörnek hozzá, egy férfi az, aki drogproblémákkal küzd, az életéért cserébe odaadja a lányát a szörnynek."

 
A lány immáron a szörny fogja, és bár eleinte fél tőle, gyűlöli, később barátként tekint rá aztán sokkal mélyebbé vállnak mindkettejük érzései. 
Az utolsó pillanatokban, mikor már minden veszni látszik, a csók megtöri az átkot és a szörny ismét azzá a fiúvá változik, aki volt, de a lelke mélyén megváltozott, képes értékelni a szépet belül is, nem csupán látszatra, megtanult szeretni, szeretve lenni, barátokra lelni és értékelni mindent, még a legapróbb, talán legcsúnyább dolgokat is.Kinek melyik mese jut erről eszébe? Igen, a Szépség és a szörnyeteg Walt Disney mese. Kiskoromban a kedvencem volt és tetszett, ahogy ez a történet a mai világba beültetve ugyanúgy egy tündérmesét alkotott. A karakterek a maguk módján mind szerethetőek voltak, tetszettek a különböző jelenetek, azok varázsa, a havas kikapcsolódástól a tanuló leckékig, minden. Az ahogyan a szörny végül megszelidül a lány mellett, ahogy a lány életre kell a szörny mellett, egyszerűen fantasztikusan volt megalkotva. A boszorkány viselkedése tanulságos volt, olykor talán igazságtalannak tűnt, de csupán a szörny javát szolgálta tettével és ott segített neki ahol csak tudott. A lány apjának viselkedése teljes ellentéte a mese világának, amit gyerekként nagyon sokan szerettünk. Itt a férfi nem törődik a lányával, simán eladja azt a saját szabadsága érdekében, de ez a fordulat csak még inkább tetszett, kellett bele, véleményem szerint. :) 

Ajánlom elolvasásra, megéri minden sorát megismerni! 

2017.11.20. 21:29, Dreamer Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.
 
Chat


 
Cserék

Csere részleg, leírás, szabályok, amit szeretnél

Reina ¤ Elena ¤ Miklóssy Niki ¤ Emilly Palton ¤ Hirfael ¤ @Andi ¤ Buli Vivi ¤ Nessa ¤ Vivi ¤ Mese ¤ barbikaunatkozik ¤ Brukú ¤ Lizzy ¤ Bettina ¤ Elisabeth ¤ Szatti ¤ Anna ¤ Merci ¤ Petra ¤ Ruby Saw

 
Könyvmolyok
Indulás: 2017-07-25
 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?