Book Worlds

"Nem kell hinni, hogy aki könyvekbe menekül, okvetlen az élet elől akar szökni. Sokszor inkább tágítani akarja életét, több életre szomjas, mint amennyit kora s végzete kiosztott."

 

Book Worlds

Ez a blog több szempontból jött létre. Már régen akartam egy blogot, amit valójában magaménak érezhetek és most megvalósult. Továbbá vannak írásaim, amiket ugyan megosztottam a barátaimmal, családtagjaimmal, de szeretném a kört bővíteni, megismertetni másokkal is a történeteimet, hátha okozhatok ezzel egy jó napot egy könyvmolynak. :) A könyvkritikákkal egy ideje már foglalkozom, de most kicsit tágabb körben akarom ezt megvalósítani. Remélem mindenki örömét leli mind a történeteimben, mind a könyvkritikáimban. :) 

 
Oldal infó

Szerkesztő: Dreamer
Téma: Book Worlds
Nyitás: 2017. július 28. 
DesignElena

 

Book Worlds

Fallen Crest High

Tijan

Sziasztok! :) 

Tegnap kezdtem el olvasni ezt a könyvet és ma értem a végére, hát érdekes, és nem szokványos ha a drámát tekintjük. :)

Tijantól életemben nem olvastam még könyvet, sőt, nem is hallottam róla, ha már itt tartunk. De kezembe került a könyv és hát megfogott a fülszöveg, amiben egy mostohatestvéres tiltott szerelem szökken szárba. Azt hittem hasonló lesz a legdrágább mostohatestvérem c. könyvhöz, de tévedtem. A koncepció lényeében az, de mindne teljesen más, hogy úgy mondjam. 

Fülszöveg: Mason és Logan Kade testvérek, piszkosul gazdagok, öntörvényűek és pont Samantha iskolájába, a Fallen Crest Highba jönnek. Samanthát nem érdekli senki és semmi. A barátai, a csalfa pasija, sőt, még a szülei válása sincs rá hatással, nemhogy a Kade fivérek, most mégis a két sráccal kell élnie. Ez lenne a világ vége? Vagy a változás talán nem is olyan rémes?

Először is kezdeném a borítóval, mert az kimondottan tetszett, és igen, hatalmas hiba bennem, hogy olykorborító alapján ítélek meg egy könyvet, nem szép dolog, de nem tudok mit kezdeni vele. Néha ha meglátok egy szép, igényes borítót, akkor onnantól nyerő a könyv. Persze ezzel is sikerült már mellé fognom. :D 

Hát akkor vágjunk bele. A történet ott kezdődik igazán, hogy Sam édesanyja bejelenti elhagyják az apját és az új pasijához költöznek, akiről kiderül nem más, mint a nagy James Kade, aki a város szinte minden területét uralja pénzügyileg. Samanta dühös az anyjára és az apjára is, aki hagyta Őt elmenni. A futás az egyetlen mentsvára, addig fut, míg szinte össze nem eisk a kimerüléstől, így menekül a fájdalom és saját érzései elől is. Egy házban lakni a Kade fivérekkel nem a legegyszerűbb dolog, főleg úgy, hogy ez titokban is maradjon. A barátairól kiderül, hogy számító emberek, a pasijáról, hogy két évig csalta és emellett még a hidegzuhany, ami éri, az az, hogy az apja nem is a biológiai apja. Minden a feje tetejére áll az életében és már azt sem tudja kiben bízhat meg és kiben nem. Új barátnőre talál a szeleburdi Becky-ben, aki mellette áll a rosszban és jóban is, de néha több galibát okoz, mint amennyit helyrehoz. Sam vonzódni kezd az idősebb Kade fivérhez Mason-höz és ez a vonzalom kölcsönösnek bizonyul. Kapcsolatukat titokban igyekeznek tartani, mert ha kiderülne az a szüleik és a nyilvánosság számára is bűn lenne. A dolgok nem hogy szép lassan a helyükre rázódnának, inkább sokasodnak a problémák. Megjelenik Sam biológiai apja, aki nem is lehetne távolabb az apa szereptől. A lányt körülveszi az anyja, a biológiai apja, a nevelőapja, annak új szeretője, és egyszerre érzi úgy, hogy a középpontba került és hogy egyáltalán senkit sem érdekel vele mi van. A titkok kiderülnek, mind az, hogy a Kade testvérekhez milyen szál fűzi Őt és az is, hogy Mason és Ő együtt vannak. A történet semmit sem zár le a végén, minden nyitva marad. 

Nem tetszett a történet abból a szempontból, hogy ekkora bonyodalmi szál alakult ki benne. Véleményem szerint ennél kevesebbel is élvezhető lett volna a történet. Mindent ugyan nem írtam le a cselekményekben, de hosszú is lenne taglalni, el kell olvasni. ;) Egy aprócska problémám még akadt a történettel kapcsolatban, mégpedig a követhetetlenség. Olykor egy-egy helyzetben nem lehetett rájönni ki beszél kihez, illetve, hogy a párbeszédek hhogyan kapcsolódnak egymáshoz. Nincsenek olvasási és megértési problémáim, de itt akadtak gondok. :D De mindentől függetlenül tetszett a történet, egyedi kis dráma volt és úgymond happy end sem volt a végén, nem volt tipikus történet. :) 

A szereplőkről annyit még, hogy nekem kimondottan unszimpatikus volt Samantha jelleme és úgy egészében véve maga a lány is. A cselekedeteinek nem volt ura és állandó döntésképtelenségben szenvedett, ami számomra elég negatív volt tekintve, hogy Ő lenne a történet főhőse. Mason elég csendes srácnak ismerszik meg a történetben, aki előbb üt és aztán kérdez. Túlságosan is mogorva és ellenszenves fiú, akiért mégis meghalni is képesek lennének a nők. Általában rajongok a főhös pasikért, akik vagányka, helyesek, tettrekészek, de ezúttal Mason nem nyerte el a tetszésem. És ott van még Logan, a kisebbik Kade fivér. Na, hát Ő volt mindvégig a kedvencem. Egy igazi csajozógép hatalmas humorral, vicces jelenetekkel megáldva és hatalmas kimondó képességgel, amit gondol azt azonnal mások tudtára adja függetlenül attól, hogy azt illik vagy sem. Nekem Ő volt végig az, aki vitte a történetet, hát van iylen, olykor a mellékszereplők a főszereplők. :D Olvassátok el, nem rossz könyv, határozottan nem. :)

Címkék: dráma szappanopera
2017.09.24. 09:20, Dreamer Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.
 
Chat


 
Cserék

Csere részleg, leírás, szabályok, amit szeretnél

Reina ¤ Elena ¤ Miklóssy Niki ¤ Emilly Palton ¤ Hirfael ¤ @Andi ¤ Buli Vivi ¤ Nessa ¤ Vivi ¤ Mese ¤ barbikaunatkozik ¤ Brukú ¤ Lizzy ¤ Bettina ¤ Elisabeth ¤ Szatti ¤ Anna ¤ Merci ¤ Petra ¤ Ruby Saw

 
Könyvmolyok
Indulás: 2017-07-25
 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?