Book Worlds

"Nem kell hinni, hogy aki könyvekbe menekül, okvetlen az élet elől akar szökni. Sokszor inkább tágítani akarja életét, több életre szomjas, mint amennyit kora s végzete kiosztott."

 

Book Worlds

Ez a blog több szempontból jött létre. Már régen akartam egy blogot, amit valójában magaménak érezhetek és most megvalósult. Továbbá vannak írásaim, amiket ugyan megosztottam a barátaimmal, családtagjaimmal, de szeretném a kört bővíteni, megismertetni másokkal is a történeteimet, hátha okozhatok ezzel egy jó napot egy könyvmolynak. :) A könyvkritikákkal egy ideje már foglalkozom, de most kicsit tágabb körben akarom ezt megvalósítani. Remélem mindenki örömét leli mind a történeteimben, mind a könyvkritikáimban. :) 

 
Oldal infó

Szerkesztő: Dreamer
Téma: Book Worlds
Nyitás: 2017. július 28. 
DesignElena

 

Book Worlds

Árnyvadász akadémia - 1.-10. rész

Cassandra Clare

Sziasztok! :)

Már jó ideje nem érkezett tőlem könyv véleményezés illetve élménybeszámoló, ha pontos akarok lenni, de most sikerült időt szakítanom egy kis olvasmányra, még pedig a már jól ismert Végzet Ereklyéi könyvsorozat egyik novella sorozatát olvastam el, az Árnyvadász akadémiát.

Annyit kell tudni, hogy hatalmas rajongója vagyok az árnyvadász könyveknek, a film nem ragadta meg a fantáziám, sem a szereplők, sem a történések, holott a könyvből készült, azonban mégsme fogott meg. Az ebből készült sorozat, ami nem hűen követi a könyveket eltudott varázsolni mind a szereplőkkel, mind a törénésekkel, csavarokkal. És hát ezen felül mind a könyvekben, mind a sorozatban Simon Lewis a kedvencem, a humora, a kedvessége, az önfeláldozása, mind mind annyira szerethető benne. Nem is volt kérdés, hogy elfogom olvasni ezt a novella sorozatot, ami Őróla szól és arról, hogyan fog árnyvadásszá válni. Az elejétől kezdve lekötött a cselekmény, a sok történet amit meséltek nekik, Hasfelmetsző Jackről, a Körről, mindenbe jobban be lehetett látni és nem volt semmi az sem, hogy Simon uygebár elvesztette az emléket, mindent újra fel kellett építeni. Tetszett, hogy isabelle és közte állandó a fezsültség, de a hamvaiból is megtudták menteni a kapcsolatukat. Az akadémia diákjairól annyit elmondhatok, mind egyedi volt, a maga módján szerethető, még Jon is, aki egy felfuvalkodott hólyag volt végig. De mégsem Simon volt a nagy kedvencem a sorozatban ezúttal, hanem George Lovelace, aki egy mondén volt, árnyvadász szülők nevelték és az akadémián Simon legjobb barátja, fivére lett. Vicces volt a srác, önzetlen és remek barát, szinte volt egy balsejtelmem, hogy lesz valami a végén, nem tévedtem. Bár mindenki ivott a Végzett kelyhéből egyedül George halt bele a felemelkedésbe...Itt éreztem úgy, hogy ez marha nagy igazságtalanság, az írónő számtalan kedvencemet ölte már meg, Raphaelt is többek között és Ragnor is halott már. Erre igazán nem számítottam, de sajnálatosan a halál volt megírva a fiúnak. Simon visszakapta az emlékeit és árnyvaádsszá vált, ám ami igazán tetszett, árnyvadász nevet választott magának és George emlékére Simon Lovelace lett. 

Talán kicsit spoileres lett a beszámolóm, de nem bírtam, hogy ne írjam ki magamból, amit gondolok. Így tehát csak az olvassa végig, aki már megtette ezelőtt és ismeri a történetet. 

Véleményem szerint maga a novella sorozat fantasztikusan sikerült, imádtam benne a csavarokat, a történéseket, a kis kék boszorkánymester babát akit Alecék örökbe fogadtak. És vicces volt az elképzelése annak, hogy Magnus pelenkát cserél. :D 

Összeségében nem bántam meg, hogy elolvastam, bővelkedett humorban, komoly témákban, érzelmekben és izgalomban, minden megvolt benne, amit ettől a sorozattól "elvártam". A halált leszámítva az írónő ismét nagyot alkotott. Érdemes elolvasni, komolyan. ;) 

2017.08.30. 23:41, Dreamer Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.
 
Chat


 
Cserék

Csere részleg, leírás, szabályok, amit szeretnél

Reina ¤ Elena ¤ Miklóssy Niki ¤ Emilly Palton ¤ Hirfael ¤ @Andi ¤ Buli Vivi ¤ Nessa ¤ Vivi ¤ Mese ¤ barbikaunatkozik ¤ Brukú ¤ Lizzy ¤ Bettina ¤ Elisabeth ¤ Szatti ¤ Anna ¤ Merci ¤ Petra ¤ Ruby Saw

 
Könyvmolyok
Indulás: 2017-07-25
 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?