Book Worlds

"Nem kell hinni, hogy aki könyvekbe menekül, okvetlen az élet elől akar szökni. Sokszor inkább tágítani akarja életét, több életre szomjas, mint amennyit kora s végzete kiosztott."

 

Book Worlds

Ez a blog több szempontból jött létre. Már régen akartam egy blogot, amit valójában magaménak érezhetek és most megvalósult. Továbbá vannak írásaim, amiket ugyan megosztottam a barátaimmal, családtagjaimmal, de szeretném a kört bővíteni, megismertetni másokkal is a történeteimet, hátha okozhatok ezzel egy jó napot egy könyvmolynak. :) A könyvkritikákkal egy ideje már foglalkozom, de most kicsit tágabb körben akarom ezt megvalósítani. Remélem mindenki örömét leli mind a történeteimben, mind a könyvkritikáimban. :) 

 
Oldal infó

Szerkesztő: Dreamer
Téma: Book Worlds
Nyitás: 2017. július 28. 
DesignElena

 

Book Worlds

A fiú, aki bemászott az ablakomon

Kirsty Mosele

Sziasztok! :)

Meghoztam a második kritikát, ugyan nem ebben a sorrendben olvastam a könyveket, de nem is ez számít. :) Ez a könyv hol humoros volt, hol megrázó, Nekem elnyerte a tetészem. Remélem a tiéteket is elfogja. 

 

 
Fülszöveg: „Amber Walker-nek és a bátyjának, Jack-nek van egy erőszakos apja. Egy éjjel Jack legjobb barátja, Liam, meglátja a lányt sírni,ezért bemászik az ablakán, hogy megvigasztalja. Ez a kis akció egy szeretlek/gyűlöllek kapcsolat kezdete, ami végigkíséri az elkövetkező nyolc évüket. Liam mostanra egy magabiztos, nagy játékos lett, akinek eddig még nem volt igazi barátnője. Amber viszont ugyanaz az apja erőszakossága miatti érzelmileg visszahúzódó, rettegő lány.
Kapcsolatuk nem sok jót ígér. De mi történik, ha Amber egy kicsit más szemmel kezdi nézni bátyja legjobb barátját? És mit szól ehhez a bátyja, aki mindig túlságosan is védelmező volt; hogy reagál, ha rájön, hogy húga és barátja közelebb került egymáshoz?”

Ez is hasonlónak tűnik a többi megírt szerelmi történethez, gondolhatnánk azt, hogy „lám, már megint valami közhelyes, semmi eredeti”. Pedig nem így van. Nem szimplán egy szerelmi történet, ez több annál, nem csak egy fiú és egy lány szerepel benne, akik őrült módon egymásba szeretnek. Bár ez volna benne a fő száll a körítés mellé az, ami nem teszi szokványossá. Családon belüli bántalmazás, lelki sérülés, félelem, vágyakozás a jó dolgokért. Egy lány, akit molesztált az apja és egy fiú, aki kiskorától védelmezni akarja a lányt. Kettejük kapcsolata nem zökkenőmentes, éri őket tragédia, fájdalom és a remény is olykor elhalványul, de nem adják fel és ez segít nekik abban, hogy túllendüljenek a múlton. 
Engem mind a történet, mind a szereplők jelleme megfogott, a könyv olvastatta magát, minden sora tele volt valami újjal, valami olyannal, ami vagy megbotránkoztató volt, vagy aranyos, de semmiképp sem giccses és unalmas. 
Rengeteg hasonló tematikájú könyv akad, ahol a lány beleszeret a testvére/barátja/párja barátjába és a dolgok összekuszálódnak. Ez másabb, ne ítélj előre, közel sem ugyanaz.
Csak ajánlani tudom a történetet, mind abból a szempontból, hogy tanulságos, mind abból, ha szereted olvasni a sírig tartó szerelmes történeteket, mert azért ebben is benne van egy lehetetlenségi faktor. ;)

2017.07.29. 17:05, Dreamer Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.
 
Chat


 
Cserék

Csere részleg, leírás, szabályok, amit szeretnél

Reina ¤ Elena ¤ Miklóssy Niki ¤ Emilly Palton ¤ Hirfael ¤ @Andi ¤ Buli Vivi ¤ Nessa ¤ Vivi ¤ Mese ¤ barbikaunatkozik ¤ Brukú ¤ Lizzy ¤ Bettina ¤ Elisabeth ¤ Szatti ¤ Anna ¤ Merci ¤ Petra ¤ Ruby Saw

 
Könyvmolyok
Indulás: 2017-07-25
 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?