Book Worlds

"Nem kell hinni, hogy aki könyvekbe menekül, okvetlen az élet elől akar szökni. Sokszor inkább tágítani akarja életét, több életre szomjas, mint amennyit kora s végzete kiosztott."

 

Book Worlds

Ez a blog több szempontból jött létre. Már régen akartam egy blogot, amit valójában magaménak érezhetek és most megvalósult. Továbbá vannak írásaim, amiket ugyan megosztottam a barátaimmal, családtagjaimmal, de szeretném a kört bővíteni, megismertetni másokkal is a történeteimet, hátha okozhatok ezzel egy jó napot egy könyvmolynak. :) A könyvkritikákkal egy ideje már foglalkozom, de most kicsit tágabb körben akarom ezt megvalósítani. Remélem mindenki örömét leli mind a történeteimben, mind a könyvkritikáimban. :) 

 
Oldal infó

Szerkesztő: Dreamer
Téma: Book Worlds
Nyitás: 2017. július 28. 
DesignElena

 

Book Worlds

Én és nem én: - A napjaim #005.

2017. 08. 24.

Sziasztok! :)

Ma egy olyan dologgal jöttem, ami hatalmas élmény volt a számomra. Tegnap ugyanis találkoztam a Luxen könyvsorozat szexi főhősével Daemon Black-kel. Azaz Pepe Toth-tal, aki a könyvsorozat egyik borítómodelje. ;) Budapesten volt tegnap a könyvdedikálás és mivel a múltkoriról lemaradtam, eszem ágában sem volt ezúttal kihagyni. Délben indultam vonattal, mivel elég messze lakom Budapesttől. Mire odaértem már fél órája ment a dedikálás, akkor volt fél kettő. A sor hatalma volt, mint egy óriási kígyó. Néhol ültek a fűben vagy a járdán, voltak akik piknikeztek is várakozás közben. Bevallom őszintén, megrémisztett a tömeg, mert ez annyit jelentett, hogy nagyon-nagyon soká fogok én is sorra kerülni. Beálltam a sor végére, ami az Alexandra Könyvesház előtti egyik aluljáró végénél volt. Onnan még nem is volt messze a bejárat, de hatalmas körben volt a sor, így körülbelül kétszázan biztosan voltak előttem. Összeimserkedtem egy lánnyal, aki Szegedről utazott fel a dedikálásról. A várakozás már nem is volt akkora gyötrelem, végig nevettünk a lassú haladást. Mire a bejárathoz értünk legalább három óra eltelt, gondolhatjátok, a lábamat nem éreztem, ahol éreztem az bizony sajgott rendesen. Mögöttünk és szép számmal gyűltek az emberek, sokan voltunk. A bejáratnál is várakozni kellett, mert a Könyvesházban belül is kígyózott a sor, többen voltak bent, mint kint, ami nagyszó, mert odakint egy fél hadsereg sorjázott befelé. A rendezők és a megbízott illetékesek is kedvesek, humorosak voltak. A bejáratnál várakozva azon agyaltunk mind mi várakozók és mind a szervezők, hogy vajon hány éves lehet Pepe. Mulatságos volt a találgatás, így a várakozás sem bizonyult terhelőnek. Mikor végre bejutottunk, szembesültünk a tömeggel és a levegőtlenséggel, a Pokol lehet hüvösebb, de ez csak az én véleményem. :D Sikerült odabent is pár emberrel egy csoportba tömörülnünk és beszélgetnünk, mindenki fáradt volt, kicsit nyűgös, de annál eltökéltebb, hogy aláírást szerezzen Pepétől és lehessen vele egy közös képe. Azon nevettünk sokat, ki mire kíváncsi vele kapcsolatban. Részemről kíváncsi voltam arra milyen illata van, illetve puha-e a haja (abszurd tudom, de akkor jót nevettünk rajta). És újdonsült barátnőm pedig a zoknijára volt kiváncsi. Ugyanis míg kint várakoztunk Pepe töbször is kijött posztereket osztogatni vagy épen sütit kínált a várakozóknak. Ekkor látta meg barátnőm, hogy színes zoknija van Pepének, hát megakarta tudni milyen is pontosan ( :D) Mire végre sorra kerültem pont elment a korábbi vonatom, a 18:28-as járat. Leültem Pepe mellé és ez a beszélgetés zajlott le közöttünk: 

Pepe: Szia!

Én: Szia!

Pepe: Honnan jöttél?

Én: Örményesről.

Pepe: Azt hittem Örményországból ( nevetett )

Én: Nem, de majdnem, ez is elég messze van. ( mosolyogtam ) Pont most ment el a vonatom, amivel haza akartam menni. 

Pepe: Komolyan? És mikor megy a következő?

Én: 20:28-kor

Pepe: Ajaj, az nem most van. 

Ekkor kinyitotta a könyvemet és elkezdett bele írni, néztem is, hogy mit ír ilyen hosszan, mert hogy a neve nem iylen hosszú :D Ezt írta bele: "Viktória, sajnálom, hogy lekésted a vonatot, de tudod én mindig megvárlak!" Ezután megölelt (amiről remélem készült is kép a kiadónál) Majd megköszönte, hogy eljöttem és elköszönt. Két dedikált könyvvel és egy dedikált könyvjelzővel ( helyszínen osztogatták) lettem gazdagabb na meg egy fantasztikus élménnyel. Ha teheti bárki következőleg mikor erre jár Pepe mindenképp menjen el a dedikálásra, mert megéri, tényleg. :) 

Íme néhány kép, ami készült rólam és Pepéről a telefonommal. Illetve a dedikált könyveimről és a könyvjelzőről. :) 

 
 

Címkék: személyes
2017.08.25. 13:21, Dreamer

Anna és a francia csók sorozat 1-2-3

Stephanie Perkins

Sziasztok! 
Az utóbbi pár napban volt szerencsém négy remek történetet is megismerni, beleélni magam a történetek kusza hálójába és most választanom kell melyikről írok először, nos Stephanie Perkins: Isla és a hepiend-re esett a választásom. Ez a legfrissebb élmény az összes közül hiszen ma olvastam el és még mindig úgymond a hatása alatt állok. :)

2017.08.18. 13:07, Dreamer

Én és nem én: - A napjaim #004.

Sziasztok! :)

Huh, hol is kezdjem, nos, a napokban, vagyis ezen a héten jobban mondva, több dolog is történt velem. Úgy gondoltam nem szedem mindezt külön posztba, mert lényegében elég sűrű volt minden. Először is, hétfőn kezdtem el dolgozni - a nyáron másodjára - és azt hittem amilyen rossz az első nap oylan rossz lesz a többi is. Legutóbbi posztomban írtam a falunapról, amin részt vettem, nos hétfőn az összes falunapon használt ételes vasedényt, amik egyenként is minimum tíz kilót nyomtak, de voltak összesen tizenöten, mindet el kellett mosni egy akkora helyiségben, amiben megfordulni is, edény nélkül is hatalmas feladat, mert annyira pici. :D Mondanom sem kell, ezzel nem ért véget  dolog, nyakig olajosan, kajamaradékosan neki kellett állni füvet és virágot vágni kint a 33 fokban, mi sem kellemesebb, sehol egy árnyék, hát ennél már csak jobb jöhetett. :) Másnap a polgármester közölte, hogy egy kreatív dolgokat készítő munkacsoporthoz száműznek minket, hogy után gyártsunk néhány agyagfigurát, amit később eladnak majd. Nos azóta is ott vagyok és azokat a kis műtyöröket gyártom és bár monoton munka napi hat órában, de mivel szeretek kreatívoskodni nem unom meg. :D Meg vannak elégedve mind a darabszámmal mind a minőséggel. :) És akkor emellett még ma meg is érkezett a laptopom, amiért dolgoztam a nyáron, hogy megvehessem. Olyan óvatosan bontottam ki a dobozát mintha eltörhetne csupán attól, hogy megérintem. Már sikeresen beüzemeltem és igen, ez a bejegyzés is már rajta íródik, ettől kezdve remélhetőleg gyakrabban is tudok mind történetet felrakni, mind az életem apró kis szeleteiből némi irományt. És akkor a sok jó mellett van némi rossz is, mert hát az élet már csak ilyen, ha ad némi jót, azt kompenzálja a rosszal, hogy az egyensúly meglegyen. Legelső bejegyzésemben magamról talán, meg említettem azt az illetőt, aki visszatért az életembe csak úgy a semmiből és rendesen felkavart mindent, nos beszélgettünk párszor, azonban vasárnap óta semmi hír róla. Mármint látom, hogy online és, hogy posztolgat, sőt, a szerepjátékos oldalon ahol admin vagyok is aktív, azonban az én még kedden írt üzenetemet meg sem nézte, tulajdonképpen levegőnek néz. Akkor miért jött vissza? Hogy felkavarja az állóvizet? Nem tudom mit tehetnék, annyira tanácstalan vagyok, hogy arra megfelelő szó sem létezik... 

 

Címkék: személyes
2017.08.17. 19:45, Dreamer

Én és nem én: a napjaim #003.

Sziasztok! :)

Nos nem terveztem ilyen hamar ismét magamról írni, de jobb kiírni a dolgokat, mint benn tartani magunkban, nem? Nos a tegnapi nap folyamán afféle Falunapi mulatság volt, ami minden volt, csak szórakoztató nem. Mikor még csak a plakátokat ragaszgadták és osztogatták már tudtam, hogy lehet ez az évszázad bulija, akkor is fene mód el van szúrva. Persze nem vagyok egy nagy bulizós típus, de azért örültem volna a jó zenéknek, a táncos hangulatnak, ami nem volt. Jöttek harmónikával népdalokat énekelni, volt valami féle harcművészeti előadás, ami nem lett volna rossz, de tűző napon, nuku árnyékkal vitatható az élvezet. És még csak esély sem volt arra, hogy árnyékba ülj, mert minden széket összekötöttek nehogy eltudd vinni őket a napról. Instant napszúrást kaptam, de ezt hagyjuk inkább a végére. :D Ezeket a programokat követően a kisgyerekeknek volt malacfogó verseny, szegény röfi úgy szedte a csülkeit, mintha az élete múlna rajta ( az is múlt ). Emellett feleségcipelő verseny, és kispályás foci bajnokság zajlott. Nem volt nézhetetlen az előadás sor, de nem is nyűgözte le a nagyérdeműt. Sztárvendégek Dér Heni és Mr. Rick voltak. Talán a nap fényponjának is nevezhetném őket, mert feldobták a lapos hangulatot és az előadásuk is nagyon jól sikerült. Megjegyezném csak úgy, a háttértáncosok sokak figyelmét magukra fordították :P Reggel tíztől tartózkodtam a rendezvényen és mindvégig azt vártam, hogy elérjünk a tombola húzásig, aztán mehessek haza. Mikor ehhez a monumentális programponthoz értünk fogtam az összesen hat szem tombolám és mint a nyugdíjas nénikék leültem a színpad elé és vártam mikor húzzák ki a fődíjnál az egyik szelvényem. Izgalmas volt nagyon... Nekem fogalmam sincs, hogy lehet a zöld színt a sárgával keverni vagy a háromszöget a körrel és a számokat elnézni, de erre az egész sorsolás alatt legalább húsz eset volt. Egyre lassabban haladt a dolog és néha bebóbiskoltam, mentségemre szóljon egy csiga is elhúzott mellettem, tépett ezerrel mire egyetlen egy szelvényt kihúztak. Voltak ott akik családosan kétszáz, mondom KÉTSZÁZ szelvényt vásároltak és öt percenként rohangáltak ki valami mütyürért a színpadhoz. Én továbbra is szorongattam a cuki kis hat darab szelvényem, de egyiket sem akaródzott kihúzni senki. A tombola fődíjai két laposképernyőjű tévé és egy vadonatúj bicigli voltak. Na mondom, ha az aprókat nem is nyertem meg, a fődíjat elviszem. ( HAHA) Nem így lett. Azok akik kétszáz szelvényt vettek elvitték a biciglit és az egyik tévét is. Na igen, bunda bunda, kiabálta a lakosság fele. A válasz annyi volt, vegyenek maguk is kétszáz tombolát. Megígértem magamban mindenképp, ha lesz felesleges húszezer forintom akkor csak is erre fogom költeni...A tombola sorsolás csúfos véget ért számomra, de még épp időben indultam haza, mert amint lábam betettem az udvar kapuján úgy elkezdett szakadni az eső, hogy ilyet nyáron még nem láttam. A tűzijátékot és hajnalig tartó mulatságot lefújták és végül is a tombolázás volt a zárás. Én több lettem a tegnapi nappal egy napszúrással, csúnya leégéssel, vörös vagyok, mint egy rák, és némi pénzzel is megfogyatkoztam, mert bármit is vettem, ezerszerese volt a bolti árnak. Teljesen megérte a tegnapi kiruccanás. ;) 

Címkék: személyes
2017.08.13. 11:27, Dreamer

Én és nem én - A napjaim #002.

Sziasztok! :)

Nem mondhatom azt, hogy oylan irgalmatlanul sok minden történik velem. De néha azért akadnak jó dolgok és rosszak is. Elég nehezen írok magamról, de pont ez a lényege egy blognak, hogy itt, ha személyesen nem is megy, de kiírhatja az ember magából ami történik vele. Az utóbbi pár nap afféle eseménytelen időút volt, nem történt semmi sem, csak úgy elrepült a nappal és éjszakába fordult. De tegnaptól kezdve ( ha ponto akarok lenni, már jó ideje ) egyre kevésbé van kedvem a kedvenc hobbim üzésére. A szerepjáték 5 éve talált rám és azóta is lelkes játékos vagyok, szeretek emberekkel kommunikálni, írni, ötletelni. De egyre inkább úgy érzem, hogy nem jó nekem a szerepjáték világa. Több kedvetlenséget okoz, mint örömöt. Néhányan elég bunkón viselkednek, sokszor már nem fogadnak be az emberek maguk közé olyanokat, akik újak egy oldalon. Romlik a közösség és ezáltal az élmény is megfakul. Van oldal, ahol én is admin vagyok, de már nem érzem magam valami jól sokszor. Azok, akikkel imádtam játszani vagy elmennek a rossz közösség miatt vagy egyszerűen abbahagyják az egészet a sok negatív élmény miatt. Én meg általában hoppon maradok. Egyre inkább veszi ez el a kedvem és ez baj. De egy kis öröm az ürömben, sikerült a nyár végéig munkát találnom és ez legalább némileg feldobta a kedvem, hátha sikerül pár napig jó kedvűnek lenni és addig sem történik valami olyasmi, ami a kedvemet szeghetné. :) 

Címkék: személyes
2017.08.11. 12:55, Dreamer
 
Chat


 
Cserék

Csere részleg, leírás, szabályok, amit szeretnél

Reina ¤ Elena ¤ Miklóssy Niki ¤ Emilly Palton ¤ Hirfael ¤ @Andi ¤ Buli Vivi ¤ Nessa ¤ Vivi ¤ Mese ¤ barbikaunatkozik ¤ Brukú ¤ Lizzy ¤ Bettina ¤ Elisabeth ¤ Szatti ¤ Anna ¤ Merci ¤ Petra

 
Könyvmolyok
Indulás: 2017-07-25
 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend